Jdi na obsah Jdi na menu
 


FOR BIKES po návštěvě

6. 3. 2010

FOR BIKES po návštěvě

 

Dnes jsem byl navštívit již zmiňovaný letňanský veletrh FOR BIKES. V očekávání skromného veletrhu, který na nic nepoukáže jsem byl mile překvapen.

 Předem musím podotknout, že se nemůže velikostí rovnat německému či brněnskému veletrhu, ale pro mě jako pro Pražáka to bylo milé zpestření  sněhobílého dopoledne.

 Na sice malém nýbrž obsáhlém veletrhu nebyli vystavovateli výrobci, ale dovozci a prodejci. Nemohli jsme tudíž vidět „osobní“ zastoupení značek. V celkovém výčtu značek, které dovozci nabízeli můžu zmínit například KTM, Ridley, Niner, SiDi, Cannondale či například český Duratec.

 V hlavní hale po celou dobu otevírací doby probíhal doprovodný program obsahující například trialové hopsání nebo spinningový závod. Ve vedlejší hale byla možnost půjčení elektrokol za  pouhý podpis. Drandili jsme na připraveném okruhu a mohli jsme otestovat velké množství kol. Já odzkoušel jeden model se sníženým rámem, který spínal motor při šlapání. Druhou obětí se mi stal „terénější“ kousek s klasickým rámem s kratší délkou. Tento model disponoval motorem, který Vás opravdu zasunul do sedačky :-D. K dispozici jsem měl akcelerátor na řidítkách, který mi ale nepříjemně vadil při brždění, takže jsem si málem nabil pusu při nechtěném přidání „plynu“. I toto kolo mělo pomoc při šlapání a i při malé kadenci motor ihned zareagoval a ochotně Vám pomohl i do připraveného stoupáčku.

 U některých stánků bylo možné si půjčit i klasický bajk. Učinili jsme tak za OP u stánku, který měl k dispozci modely Giant. Před halou výstaviště byl připraven skromný testovací okruh s příčnými prahy, klopénkami, mostkem atp. Otestovali jsme celopéro od Giantu se zdvihy 120/120. V zimě se tlumiče moc nepohybovaly, ale po krátkém rozproudění oleje se to trochu zlepšilo. Testovací okruh jsem si projel 2x, ale nadšením jsem neoplýval. Ihned po dojetí jsem usoudil, že zůstanu u HT. Na jarních test-víkendech bych však rád okusil nějaký chrtí full, který by moje přesvědčení mohl krapet nakousnout.

 V největší hale nechyběl ani bezpečnostní stánek BESIP, u kterého byl simulátor motocyklu i vozidla. Fidel vyzkoušel motorku a při první křižovatce se rozbil o auto :-D. Já vyzkoušel simulátor vozidla. Předem podotýkám, že řídit „umím“ a umím i řadit. Sedl jsem si za volant a natěšený z projetí virtuálního žihadla jsem dostal facku. Od slečny jsem se dozvěděl, že řadit neumím, protože mi rozjezd trval asi tři minuty… Řadící páka byla tvrdá jak týden staré rohlíky a neutrál byl v nesmyslné pozici trojky :-D. Nicméně po nejapných poznámkách sličné slečny jsem se rozjel a po nudných asi třech kilometrech jízdy po dálnici zastavil u benzínky. To byl prosím konec.

 Po lehkém otočení za krásnými hosteskami od Aminostáru jsme opustili veletržní palác naplněni dojmy.

 Na poslední řádky bych si akorát dovolil dopsat celkové zhodnocení. Bylo to skromné, malé, ale dostačující a účel to splnilo. Za poměrně lidové vstupné si pořídíte plán na celé odpoledne. Nám cesta veletrhem zabrala asi 3,5h. Venku je stejně sníh a většina z Vás nikam nevyrazí. Každopádně je jen na nás – návštěvnících, jak pomůžeme tomuto veletrhu růst. Třeba jednou vyroste do rozměrů Brna, což by byla podle mého názoru opravdu dobrá zpráva.

 

Obsáhlá fotogalerie ZDE

 

©Pájan

 

BlueBoard.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář