Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hradecká placka mi zase nesedla

20. 8. 2012

Výlet do malebného Hradce Králové značil chrtí dostihy i úspěch mého týmového kolegy Lukáše Hofmana. Počasí sice ráno žádné opalovačce nenasvědčovalo, ale krátce před startem se obloha umoudřila a už na rozjetí bylo krásně slunečno.

Na startu jsem se postavil do druhé řady, poblíž mého loňského soupeře, letos kamaráda Filipa Trendy (RockMashine Cyklomax) a i vedle Michala Vlachovského (Eleven Team Příchovice).

Ihned po startovním výstřelu a odbočení vlevo se za to vzalo a jelo se kolem 45km/h. Tempařské kilometry ze silničky byly znát, ale i tak to nemění nic na tom, že tyhle závody nenávidim. Hned od začátku jsem se držel na špičce, aby mi nic neuteklo. Na 10. kilometru, kde byl jediný „kopec“, který se ale po tempařském šrotu hrozně zajídá jsem chtěl  být trochu čerstvější a v předu, tak jsem si šel odpočinout dozadu. Jenomže se to přede mnou nějak zavřelo a já se pak nedostal dopředu, trhla se mi malá skupinka a nedokázal jsem jí sjet ani s Trendou, který před tím hodil tlamu, kvůli nějakýmu pitomcovi, co ho sundal.

Trendu jsem nechal jet a v krizi jsem se potácel a čekal na skupinku za mnou. Když jsem se připojil k nim, připadal jsem si, že stojim a tak jsem zahájil atak za dvojicí odpadlíku z vedoucí skupiny. Tu jsem dojel. Zde byl i Filip Trenda a společně jsme se vydali ze všech sil ke stíhačce za první skupinou.

Tempo pořád nad 40 kiláků za hodinu mě ničilo. Nicméně asi 5km před cílem jsme je dojeli. Dotáhli jsme se dokonce na špičku. Ovšem ve vysoké trávě kolem jezera to už hodně bolelo.

V blízkosti cílového prostoru za to Filip vzal a já už jsem měl jedinou motivaci a to tu, aby mě nepředjel. To se mu bohužel povedlo o dvě sekundy. Holt jsem na to neměl. Celkově 13. se ztrátou 26 sekund na vítěze krátké. S výsledkem jsem v ten den spokojen nebyl, ale když vezmu v potaz, že jsem byl asi 4 minuty za čelem, tak to na takhle rychlém závodě jde.

V kategorii jsem byl 6. se ztrátou 15 sekund na bednu respektive 26 sekund na první flek.

 

 

CMT OKOLOHRADCE – Hradec Králové

30 km – 5.6.2012

UMÍSTĚNÍ

V KATEGORII

6.

CELKOVĚ

13.

 

 

ČAS

0:56:23

ZTRÁTA NA VÍTĚZE (kat.)

+00:26,5

VZDÁLENOST

31.7km

PRŮMĚRNÁ RYCHLOST

33.5km/h

PŘEVÝŠENÍ

181

AV 

166

MX 

179

©Pajan