Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní cyklokros 2011

10. 5. 2011

Máme tu jaro a na Jižním Městě pořádá cyklistický oddíl Ufo další ročník Jarního cyklokrosu. Trochu unavený z nedělního závodu v Liberci, z práce a ze školy, přemýšlím v metru po cestě na Chodov, jak se na to ty nohy budou tvářit. Nikdy se sem sice moc velká konkurence nesjíždí, což je podle mě velká škoda, nicméně když už tam někdo je, tak dokáže pozlobit.

 Letos jsem v kategorii jediný. Hurá, alespoň se vyjedu. Ovšem krátce před startem se však přihlásil jeden z účastníků Rodinné štafety a to Vojtěch Císař, který byl na CMT v Liberci na 4. příčce – ano, ten by mohl zlobit.

 Stavím se na lajnu po boku borce s SK Velo Praha. Závodit se mi moc nechce, ale nechci si nechat překazit šňůru vítězství. Závod je vypsán na 10 kol. jarni_cyklokros_2011.jpg

Start... Vojta vyráží a já v klidu za ním. Jedno a půl kola se vezu, pak střídám. Když se někdy ve čtvrtém kole dostávám opět dopředu, nastupuji. Jsem mírně zachycen, po 50 metrech znovu nastupuji a úspěšně. Páté kolo jedu celkem kaši, ale ozval se Liberec zabydlený v nohách. Chvilku odpočívám a pak za to opět beru – náskok mám celkem dobrý. Ovšem nastupování za každou ze zatáček mi naznačuje, že pokud chci zajet následující Lost in Prague a XC ve Stromovce, musím se šetřit. Někdy v sedmém kole svěšuji nohy a jen trénuji interval. Zanedlouho mě Vojtěch dojíždí a ptá se: „Co děláš? Ty snad jezdíš intervaly, né?“. Sakra, jak to poznal – zřejmě bystrý chlapec :-D. Chvilku se vyvážím a snižuji tepovku. Pak nastupuje a já ho s ledovým klidem nechávám a jen si trénuji, co potřebuji. Mamka s Jirkou prskají a naprosto nechápou. V cíli pak vše vysvětluji jim i Vojtěchovi – ten si o mě však myslí své.

 Druhé místo je fajn, tým a sponzoři byli vidět a to je hlavní. Mě hřeje dobrý pocit z poctivého tréninku a teď už jen vyhlížím XC ve Stromovce, na které si brousím zuby... Dobře jsem potrénoval, odpočinul před důležitějším závodem a dobře přečetl jednoho ze soupeřů.

 

JARNÍ CYKLOKROS 2011 – PRAHA 4.5.2011 – 8KM

UMÍSTĚNÍ

V KATEGORII

2.

CELKOVĚ

2.

 

 

ČAS

0:19:21

VZDÁLENOST

7.01

AV

175

MX

186

 

 

©Pajan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář