Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klánovické MTBO

24. 5. 2010

Klánovické MTBO

 

Další ze závodů ze seriálu „Tři pro zdraví“ pořádaných stejnojmenným občanským sdružením bylo Klánovické MTBO. Byl to orientační závod jednotlivců na horských kolech v několika věkových kategoriích. Moje očekávání se ubíralo spíše k bodům do celkového hodnocení. Na nějaký zvláštní úspěch jsem si nevěřil, protože orienťáky nejsou moje parketa.

 Pro nás jakožto pro závodníky bylo připraveno 15 kontrol a z toho byla jedna bonusová. Jelikož ráno vydatně pršelo, bylo celkem chladno a po lese bylo nehorázné množství kluzkého bláta. Na místě startu jsme byli včas. Starty po skupinkách začaly v 10:30. Já jsem byl ve skupině, která startovala asi v 10:35. Odpočet na tepáku nastaven a mohlo se vyrazit. První kontrola byla asi 1,5Km vzdálená od místa startu. Byla to kontrola číslo 3 a nacházela se tamním hřišti. Další kontrola v plánu byla jednička. Po asi 20-ti minutovém hledání jsem krmelec s kontrolou našel a pokračoval díky nedostatku času na kontrolu číslo pět, tedy na bonusovou kontrolu. Tam jsem po 10-ti minutovém hledání zapadl do bažiny :-). Celý od bláta jsem vylezl na cestu, kde jsme se připojil ke dvěma bajkerům, kteří taktéž hledali „pětku“. Po dlouhém hledání podél místní vlakové tratě jsme ji však nenašli. Pokračovali jsme tedy dále na kontrolu označenou číslem 7. Sedmička byla na druhé straně trati a společně se „soupeři“ jsme se tam vydali. Tu jsme po chvilce úspěšně našli a mě na tepáku pípal blížící se konec časového limitu. Vystřelil jsem tedy jako raketa vstříc Klánovickému nádraží a kontrole s číslem 10. Proběhl jsem podchod plný vody, šup k desítce a po silnici hurá do cíle. Na 180 tepů přes 35Km/h jsem upaloval k cíli.

 Do cíle jsem však dojel se spožděním, respektive + 3:31. Nicméně jsem byl se svým výkonem „spokojený“. V cíli panovala tradičně skvělá atmosféra doplněna vůní klobás a fantastickým biketrialovým vystoupením Vlasty Čiháčka a jeho kolegy. Oba předváděli obdivuhodné kousky a jejich výkon byl minimálně hoden potlesku.

 Na konec jsem v celkovém pořadí skončil na 96. místě :-D. V kategorii pak na místě 4. a tudíž jsem získal tolik potřebné body do seriálu.

 

 

Řeč čísel:

 

Čas: 1:08:50 (1:33:13)

Najeto: 17,96Km

AVS: 15,6Km/h

AV : 140

MX : 180

 

BlueBoard.cz

©Pájan

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář