Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peksport v novém kabátě

18. 3. 2010

Peksport v novém kabátě

 

Na vršovický Peksport bylo v předchozích letech ještě v kabátě Intersportu tolik názorů, kolik bylo návštěvníků. Lidé si buď stěžovali a zapřísáhli se, že už tam nikdy nevkročí, někteří však věrně navštěvovali tento obchod nadále a s oblibou.

 Každopádně mám názor i já a to ten, že bych tam nikdy nevkročil. Bylo to především z důvodu nesmyslně vysokých cen, nevzhledností obchodu i celkovou neuspořádaností. Prostě to na mě tak působilo. Co mě však dostalo nejvíce, tak to, že personál, který tam svého času byl vůbec neměl ponětí o čem je řeč a poradil uměli asi tak, jako například v Kauflandu při nákupu televize. Nechci samozřejmě házet všechny do jednoho pytle, ale můj dojem z obchodu byl takový.

 Ovšem výše napsané řádky neplatí o Peksportu v kabátě současném. V dnešním dni Obrazekproběhla patřičná exkurze i s mým dobrým kamarádem Semeníkem, který jezdí především DH. Ačkoli jezdíme každý jinou disciplínu stále si rozumíme.

 Už při příjezdu a následném výstupu u KOH-I-NOORu na nás z dálky mávaly červené prapory „Spešlu“, které byly v tamním okolí nepřehlédnutelné. Vešli jsme – pro nás – do ráje. Bajků tam bylo několik desítek, náramně vyleštěné a urovnané. Obchod na mě ihned zapůsobil „spešlově“, tedy přesně podle řádu, tak, jak to má být. Zabočili jsme do sekce chrtích celopér, kde měli naprosto všechny modely z katalogu. Semeník jen nechápavě koukal na cedulky s váhami kolem 10-ti kilogramů.  Při představení celokarbonového Rubaix na silnici o váze 6,84Kg jen něco zamumlal pod fousy a zamířil do celkem s free-ride a DH stroji. Tam bylo od Pitce až po Demo8 snad vše. Já zase nesmyslně kroutil hlavou nad modelem Demo7. V mých očích 4x přepákovaný sedmičem (:-D) v očích Semeníka krutostroj jeho snů. Po krátké přednášce jsem se dozvěděl, že to je snad 2x přepákovaný čtyřčep (?), každopádně jsem kulil oči znovu. Tak složité řešení odpružení tailu jsem snad nikdy neviděl. Semeník byl zvědavý na chod a tak si odchytl jednoho z prodejců. Bylo jich tam dostatek a ani zbytečně neotravovali. Pán se nás ochotně ujal. Ovšem při Semeníkově otázce na změny mezi Demem8 z loňského roku oproti tomu letošnímu byl sice trochu zmatený, ale po krátké poradě s kolegou a krátkým nahlédnutím do katalogu vše napravil a ochotně vysvětlil. V mé kategorii chrtů ostatním zákazníkům radil na jedničku a nebylo tomu jinak i u ostatních prodavačů.

 Strávili jsme v obchodě něco málo přes hodinku a velice se nám to líbilo. Pokud můžu mluvit sám za sebe, tak tento ConceptStore má určitě šanci na udržení. Krásně provedený obchod, vstřícní prodavači, nádherná kola, jsou jednoznačně cestou k úspěchu. Ještě tedy jednou, jen tak dál.

 Návštěvu tedy rozhodně doporučuji jak pro čumendu, tak i pro nákup samotného kola.

Na závěr bych ještě podotkl, že asi od příštího týdne budou k dispozici i kola na testování, ovšem budou pujčována pouze proti plné záloze.

 

 

 

 

©Pájan

 

BlueBoard.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář