Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plácnutí si s Honzou –WTB- Jírů, alias tajná smlouva s želvím chrtem

14. 10. 2010

Plácnutí si s Honzou –WTB- Jírů, alias tajná smlouva s želvím chrtem

 

Už to bylo dlouho v jednání, ale až nyní se ukázalo, že to dopadne tak, jak jsem chtěl a snad i jak to chtěl Honza.

 Jakožto amatérský bajker v juniorském věku jsem to chtěl a samozřejmě chci někam dotáhnout, avšak mi v tom bránila jedna nemilá skutečnost. Nikam jsem nepatřil – samozřejmě v uvozovkách – jezdil jsem za sebe a svojí fialovou bundičku. Bude to asi znít paradoxně, ale trošičku jsem ztratil motivaci k tomu, abych se snažil být tu příští sezonu lepší. To mě naštěstí zanedlouho opustilo a na začátku letošní sezony jsem se do toho obul, abych byl co nejlepší v letošní, ale hlavně i v té nadcházející sezoně.

 Kdo je vlastně Honza Jírů? Poprvé jsem si ho všiml, myslím, že i on mě, na loňském závodě „Den sportu Prahy 6“, kde jsem vybojoval bednu, respektive 3. místo za dvěma členy jeho týmu. Tím jsem Vám trochu napověděl. Ano je to hlavní šéf týmu >  Bike servis Klecany MTB team!

 První zájem byl nejspíš ode mě, napsal jsem přes FaceBook Martinovi Adamovi, což je jeden z členů a nynější hvězda týmu. Tenkrát začínal od nuly a dopracoval se k neuvěřitelným výsledkům. Můj dotaz byl přeposlán právě Honzovi a nečekaně mi přišla kladná odpověď. Na závodě „Újezdský duatlon“ jsme se poprvé setkali a pár vět si vyměnili. Na závodě MTB Odolená voda jsme se krapet poznali a domluvili se.

 Z mého pohledu záleželo na výsledcích, které se ale stále drželi těsně pod bednou viz. Kalendář závodů. Postupem času jsme byli více v kontaktu.

 Rána však přišla, když mi byl ukraden Drössiger, závodní stroj a moje představy o pohádkové sezoně v týmu byly fuč. Nicméně mě to nakoplo a chtěl jsem všem dokázat, že mě nic nezastaví. Sednul jsem si a bádal o novém tréninku, který by mě trochu vyhoupl. Na Úvalech se potvrdila moje síla, která vládla celé první kolo, do mých žaludečních potíží při vjezdu do 2. okruhu. To mne však neodradilo a svůj výkon jsem se před zraky právě Honzy snažil co nejvíce vylepšit. Spokojený jsem nebyl. Obul jsem se do tréninku ještě více a pak jsem sklidil první ovoce na XC Řež, Podzimním cyklokrosu, Ekor Cupu a Zbraslavské 8smě! Tři první a jedno druhé místo! Snad Honza poznal, že to ve mně je :).kostra.png

 Ovšem EkorCup na Svatého Václava byl osudový. Již předchozí dny jsem trochu koketoval s Honzovou nabídkou – angažmá v týmu na nadcházející sezonu. Moje definitivní slovo mělo přijít právě po závodě.

 Sešli jsme se s Honzou před stánkem s čajem a padlo moje ANO! Od té chvíle to bylo jasné! Jeden z mých snů se naplnil :) a teď toho musím využít! V příštím roce bych měl dle prvních předběžných plánu být celkem využívaným členem, hlavně díky tomu, že budu působit ještě v juniorské kategorii. Co zhruba vím, tak to, že větší závody z mého kalendáře nezmizí, přibude pár půlmaratonů ze seriálu CykloMaratonTour. Závodům KPŽ a masovky jedné nejmenované komerční televize NAC se z principu budu chtít vyhnout, ale to stejnak nebude záležet moc na mě. Vím také, že bych měl jet Am. MČR, kde bych se měl prát o přední příčky a z mého pohledu se bude jednat o jeden z klíčových závodů sezony 2011, na který se budu obzvláště připravovat.

 Jak to vše bude vypadat se dozvím v neděli, respektive na členské schůzi na konci listopadu. Na sezonu 2011 se náramně těším. Obzvláště na nové prostředí a na opravdový závodní bajking v týmových „hadrech“. O další informace Vás jistě neochudím.

 

 Webové stránky týmu: ZDE

 

 

©Pájan

 

 

Článek bez korektury

 

BlueBoard.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

(were, 28. 10. 2010 18:16)

Gratuluju ;) !
Moc hezky napsaný :))
Přeju mnoho zdarů v tomto týmu ;)

Re: ...

(Admin - Pajan, 28. 10. 2010 22:09)

Díky :)