Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pražské schody 2010

11. 6. 2010

Pražské schody 2010

 

Sedmnáctý ročník slavného závodu letos nebyl exhibicí, jak tomu bylo dříve, ale plnohodnotným závodem, Robert Bakalář jakožto ředitel závodu na to hned na začátku poukazoval. Trať měřila 1300 metrů a měla převýšení necelých 60 metrů doslova na kousku.

Obrazek

 Na místo startu jsme dorazili krátce po 16. hodině v očekávání slibované autogramiády. Ta se bohužel neuskutečnila. Na místo toho jsme hleděli před podiem na krásné roztleskávačky, které předváděly své umění. Na místě panovala jasně přátelská, ale zároveň soupeřivá cyklistická nálada. K mému údivu na akci nebylo tolik lidí, ale říkal jsem si, že je ještě brzy.

 V asi 16:35hod odstartoval V.I.P. závod, který měl v pelotonu známá i neznámá jména. Závod byl vypsán na 3 kola pro muže a pro ženy na 2. Jak mile se zvedl prapor hlavního partnera České spořitelny, tak se celá skupina bajkerů a bajkerek vydala úžasným tempem po 128 zámeckéch schodech a následně výjezdem k domu U tří slunců, jednoduše, prostě po trati, kde jeli svůj závod i eliťáci. V závodě V.I.P. zvítězil Pavel Gonda z týmu AK WEIL GOTSHAL & MANGE a z žen vzešla vítězka jménem Jana Kábrtová z týmu Peloton. Krátce po finiši V.I.P. kategorie proběhla slibovaná autogramiáda Terezy Huříkové, Christopha Sausera a Jaroslava Kulhavého.

Obrazek

 Závod elite už měl také jasný scénář. Na rozdíl od klasického XC se tento závod jen na 60 minut + 1 okruh. Hned po startu se dopředu procpal mladý Tomáš Paprstka, který podle některých zastupoval nemocného Zdeňka Štybara. Po startu se dopředu dostal také lyžař Bauer, který však na poslední sadě schodů v prvním kole hodil tlamu přes rodla a díky poletu si ukopl páku od přední brzdy a ulomil sedlo. Podle jeho slov se nedalo pokračovat. Po půl hodině ostrého závodění však na špici zůstala jen asi pětice jezdců a za nimi nějací ti odpadlíci, kteří nedostali kolo – závodilo se totiž stylem „dostaneš okruh, jdeš ven“. Ke konci na špici zůstal už jen Kulhavý, Ulman, Vokrouhlík a Vogel. Pánové se hnali, jako kdyby hořelo. Do poslední zatáčky vjel Jarda Kulhavý a Florián Vogel s Matoušem Ulmanem v zádech. Tomu už bohužel nezbyly síly na finiš, ale i tak se spokojil s nádherným 3. místem. Jarda po výjezdu ze zmíněné zatáčky nastoupil a Vogel už neměl na to, aby Jardovi konkuroval. Za bohatých ovací si Jarda Kulhavý dojel pro krásné prvenství.

Obrazek

  Ihned po závodě se z nebe spustily obávané dešťové kapky, které doprovázela menší bouřka. Závod to byl velice povedený, ale fanoušků tam podle mě bylo málo – ale to je asi jen moje domněnka. Už teď se těším na další, tedy osmnáctý ročník.

 

PRVNÍ VÁRKA FOTEK -> o dalších přidaných fotkách a videích budete informováni na Úvodní straně

 

Zdroj: prazskeschody.cz

mtbs.cz

kolopro.cz

Pajan

 

©Pájan

 

 

BlueBoard.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář