Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tour de ski v Praze

6. 1. 2010

Tour de ski v Praze

 

Již čtvrtý díl světoznámého běžkařského Tour de ski se konal opět v Praze. Sprint volnou technikou na okruhu dlouhém 1,2Km vedle Strahovského stadionu přilákal velké množství diváku z různých koutů světa.

 I přes poměrně velkou zimu, téměř -8°C přišlo na strahovský kopec stovky diváků, aby podpořili závodníky na „pražském“ sněhu. Díky této akci Dopravní podnik Praha zřídil speciální zastávku autobusů s názvem SkiSprint, která ležela pouhých 150 metrů od samotného okruhu.

 Celým doprovodným programem provázel Leoš Mareš, který se Obrazeksnažil zahřát diváky. V 16:30 začali kvalifikace. Už na kvalifikace se přišla podívat spousta lidí (nečekal jsem, že v pondělí a po práci přijde tolik lidí, pozn. Autora). Čeští fanoušci opravdu kvalitně podporovali české zástupce. Při hlavním závodu, který odstartoval v 18:30hod, se českým i zahraničním fanouškům rozproudila krev a všichni zapomněli na lezavou zimu. Finálové jízdy, ve kterých jsme měli dva zástupce probudili české fanoušky ze zimního spánku a vydatně je podporovali. Musím říci, že takovou podporu jsem dlouho neviděl a neslyšel. Při dojezdu Dušana Kožíška cílovým prostorem všichni křičeli, tleskali a mlátili to plastikových reklamních ploch na zábradlí ohraničující závodní okruh a při pohledu na obří obrazovku doufali, že to vyjde. Nakonec to bylo bohužel „jen“ 4. místo, které ale udělalo nemalou radost Dušanovi a spoustě jeho i českým fanouškům.

 V konečném pořadí se na nejvyšším stupínku objevil v mužské kategorii Švéd Jönsson. Z žen byla nejúspěšnější Ruska Natalia Korostělevová.

 Po skončení akce DPP vypravil speciální autobusy SkiSprint, které svážely návštěvníky na stanici metra A, Dejvickou.

 Závod se mi velice líbil, po organizační stránce bylo vše zvládnuto na jedničku. I fanoušci splnili svojí úlohu. Už nyní se i přes zimu, ve které mi málm upadly prsty na nohou, teším na další a doufám, že stejně dobrý ročník.

Pár fotek opět na rajčeti

 

©Pájan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář