Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová tréninková jednotka

6. 2. 2010

Tréninková jednotka – Horem pádem

 

Od začátku tréninkové přípravy na únorové období jsem zařadil nově běhání schodů. Jedná se spíše o silové a nástupové cvičení, které by mi mělo napomoci být agresivnější při nástupech, zachytávat nástupy, rvát spurty a vydržet v tzv. laktátovém šoku nebo ustát náhle navýšení tepové frekvence.

 Běhám 231 schodů blízko mého bydliště. K tomu patří asi celkově 9Km chůze po okolí. Chůze má napomoci k aktivaci svalů a pozvolnému prokrvení, které má za účel lépe zefektivnit trénink pro větší nabrání silové hmoty a rychlejšímu odbourání laktátu za svalů. Chůze, v mém případě rychlejšího rázu je nejpřirozenějším a nejzdravějším pohybem pro člověka vůbec.

 Tato tréninková jednotka obsahuje 231 schodů dolů svižnějším, ale volným tempem. Dále pak na čas 231 schodů nahoru. Při této činnosti měřím srdeční aktivitu a čas. Vždy se snažím uběhnout tuto jednotku co nejrychleji.

 Do budoucna mám v plánu rozvinout tuto jednotku do objemového stylu -> kopec dolů, 231 schodů nahoru a znovu… Zopakovat celkem například 5x za sebou. Chůze by byla součástí taktéž.

 

 

©Pájan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář