Jdi na obsah Jdi na menu
 


Újezdský duatlon anb první rozhodnutí

12. 2. 2010

Újezdský duatlon aneb první rozhodnutí

 

Je to tady! Už na konci minulého roku jsem přemýšlel o účasti na Újezdském duatlonu. Dříve jsem nic podobného neabsolvoval, ale vzhledem k pestrosti zimní přípravy by ten výsledek tak špatný být nemusel.

 Rozhodnutí padlo z minuty na minutu… Jak jsem již zmínil, tak jsem o účasti přemýšlel od konce loňského roku, kdy se objevilo pevné datum konání této akce.

 Ujasnit bych měl mé cíle. Cílem je doběhnout, dojet a ještě doběhnout. Vzhledem k porci, kterou nám, jako juniorům nandali to nebude žádný med. Osobně bych se chtěl pokusit zdolat alespoň půlku startovního pole. Abych ujasnil můj, pro někoho skromný cíl, tak naprosto vůbec nevím o co jde. Nikdy jsem nic takového neabsolvoval a tudíž nevím, jak bude tělo reagovat, jak hospodařit se silami atp.

 Díky pestré zimní přípravě by to ve výsledku snad takový propadák být neměl, ale časné datum, tedy 18.4. je pro mě celkem překvapivý a tím mi zahajuje sezonu o něco dřív, něž jsem počítal.

 Tým bude předběžně tvořit mamka – asistentka a můj dobrý přítel Stýv, jakožto psychická a řvoucí podpora a samozřejmně Jirka, který zajišťuje kompletní technické zázemí :-).

 Teď tedy už přímo k závodu. Závod se jede s klasickým duatlonským rozvržením, tedy běh- kolo – běh. V mé kategorii jsou délky úseků stanoveny takto: První běh 3Km, cyklistická část 25Km a poslední druhý běh 1Km.

 Na můj vkus celkem krutá čísla, ale vybírat si nemohu. Testování formy na tento závod proběhne asi v druhé půlce března a speciální příprava taktéž. Obhlédnutí trati předem neplánuji.

Osobně se těším, ale už nyní jsem malinko nervózní, budu rád, když se s někým z Vás potkám na startu nebo mě někdo přijde podpořit.

 

Mapa běžecké části: ZDE

Mapa cyklistické části: ZDE

Oficiální webová stránka závodu: ZDE

 

©Pájan

 
Byly použity údaje z www.triprozdravi.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Ondra Brouček "Brouk"

(Admin - Pájan, 4. 3. 2010 21:43)

Já se taky těším nejen na závod, ale i na skvělou organizaci, která je mi známá z Úval :-)
Ten trénink je dobrá věc :-) Možná bych i dorazil. Každopádně se tedy těším a jsem zvědav jak to zvládnu :D

Souhlas

(Ondra Brouček "Brouk", 4. 3. 2010 18:40)

Ahoj Pajane, těším se na Tvoji účast i na Duatlonu. Věř, že budeš jeden z mnoha, kdo zkusí duatlon poprvé..a oproti čistě bikovým závodům je to příjemná změna (i když po přesednutí z kola na závěrečný běh si většinou říkáš "do čeho to já blbec šel" :o) Každopádně plánuju něco jako před Úvalama - tzn. zhruba 3 týdny před závodem 1xtýdně trénink resp. prohlédku trati (trať se bude trochu měnit - hlavně cyklistická, která nepovede přes Klánovice z bezpečnostních důvodů), ale více na webu.

no to koukám :D

(jirka, 17. 2. 2010 13:23)

No koukám ,že se budu muset také snažit.Aby technika neselhala...atd.Dobře já to beru; v takovém teamu je radost cokoliv dělat.
A to si piš ,že už se na to těšim!!