Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení květnového tréninku a výsledky KPO

16. 6. 2010

Zhodnocení květnového tréninku a výsledky KPO Duben

 

 

 

Zhodnocení

 

Jak jsem se již zmínil, tak květen nepatří zrovna mezi mé silné měsíce v rámci tréninku, ale to nic nezměnilo na skvělých závodních výsledcích, o tom ale až později.

 Letos byl květen ve znamení velice proměnlivého počasí. Chvíli byla zima na návleky, pak zase teplo na rozepnutý trikot. Sucho a hned zase bláto. Prakticky každý den jsem si lámal hlavu co si na sebe vzít a nejen to - měl jsem také zmatek v tréninku. První měsíc, kde se forma spíše už ladí na letní měsíce a já nevěděl kde začít. Hlavním důvodem byl už ten název měsíce - Květen! Každý rok mám problém v Květnu jezdit. Padne na mě vždy taková divná nálada, že se mi nic nechce. Nechce se mi na kolo, nechce se mi běhat, nechce se mi prostě nic. Nicméně byl tento měsíc zahájením pro plnohodnotný kombinační trénink. To jsem se také snažil plnit a tak na 70% se mi to povedlo. Najel jsem sice jen polovinu toho, co jsem chtěl, ale pevně věřím, že mi to chybět nebude. V druhé polovině měsíce jsem se zaměřil na kopce, protože jsem zjistil, že v nich mám obrovské rezervy a nedostatky. Nebylo to tedy nic jiného, než tahová jízda do kopce, silovka, nástupy a zase tohovka, silovka... Pořád do kola. Následně jsem připojil nástupy do roviny, které jsem měl sice natrénované již ze zimy, ale i tak tam byly obrovské rezervy. V tomto zaměření plánuji pokračovat i v 1. polovině června.

 V tento pátý letošní kalendářní měsíc proběhly i tři závody, z toho dva orientační. První z nich byl Lost in Prague. Byl to orientační závod dvojic. Já se svým parťákem Viktorem Sochorem jsem obsadil 27. příčku. O dost jsme si vylepšili loňský kredit a byli jsme převelice spokojení. Další akcí byl Jarní cyklokros cyklistického oddílu UFO. Krátký osmikilometrový závod se zdá být jednoduchý, ale svou "délkou" se jen tváří nenáročností. Necelou půl hodinku závodu jsem odjel na 181 tepů, což vypovídá samo o sobě. Tam jsem obsadil 1. příčku a byl jsem maximálně spokojen a díky tomuto výkonu jsem přišel na rezervy, na které bych asi jinak v nejbližší době nepřišel. Klánovické MTBO jako třetí květnový závod jsem jel z povinnosti získání bodů do serialu Tři pro zdraví, do kterého je závod zařazen. Zde jsem obsadil 4. příčku a spokojeností, ale ani zklamáním jsem nesršel. Vzal jsem to jako tréninkovou vyjížďku v neznámém prostředí.

Na konec měsíce však přišla týdenní pauza z důvodu úrazu. Pěkně jsem se vysypal a díky naraženímu lokti i noze a především silničním lišejům (podrobnosti si můžete přečíst ZDE) jsem si holt na kolo chvíli nesedl. Naštěstí bylo nevhodné počasí, tak mě to tolik nemrzelo, ale ten týden mi celkem chybí, ale s tím se nis neudělá.

 Forma příjemně vzrostla a pokud to půjde takto dál budu velice spokojen. Mám ještě obrovské místo na nabrání, což mě těší. V červnu mě čeká cross country v Odolené vodě, kde bych chtěl být na bedně a 1/2maraton AvionCup, kde bych chtěl být mezi 30. a 40. místem. Uvidíme jak to dopadne. O všem budete včas informováni.

 

 

Řeč čísel

 

Bajk: 446Km

AV v bajkové části: 153

Natrénováno v bajkové části: 22:35:30

Naběháno: 0Km

Natrénováno: 22:35:30 ve 12 trénincích.

Spáleno: 15283Kcal

Celkově najeto: 2086Km

Celkově naběháno: 99Km

Celkově schodů: 1848Sch

----------------------------------------

 

KPO Duben

 

 

Sice se zpožděním, ale přeci. Časové zaneprázdnění díky škole je cítit na každém kroku a jsem rád za každou chvilku, kdy mohu něco napsat. Ale k tématu! Pro připomenutí jsem se v minulém, tedy březnovém vyhodnocení žebříčku KPO umístil v měsíční bilanci na 88. místě a v roční na 101. - 102. Chtěl jsem se držet v první stovce a to se mi POVEDLO!

 

Kilometry za rok 2010: 96. místo (1639Km) - více ZDE

Kilometry za měsíc duben: 81. místo (785Km) - více ZDE

 

Velice mě tato skutečnost potěšila a i nadále se pokusím udržet v první stovce v obou tabulkách. Již teď se těším, jak dopadne vyhodnocení měsíce května, které Vám během příštího týdne taktéž nabídnu.

Zdroj: KPO

©Pájan

 

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář