Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tretry NorthWave Rebel S.B.S. Carbon

23. 12. 2010

Dne 11. září na závodě XC Řež jsem byl Jirkou namotivován, že pokud závod vyhraji, tak mi koupí nové tretry, protože moje dosavadní Specialized MTB Sport toho měly za sebou víc, než je zdrávo.

 Nikdo však nepočítal s tím, že opravdu vyhraji. Po dojezdu do cíle a následném vyhlášení, Jirka svůj slib dodržel a věnoval mi obnos na, pro mne, dostačující tretry.

 Ustavičné hledání po dobu 5-ti dní na internetu, přineslo svoje ovoce a našel jsem neodolatelnou slevu na mé vysněné tretry v Bike centru Radotín. Jeden telefonát a rezervace byla na světě.

 Vyhráli to Northwave Rebel S.B.S. Carbon black.

 Teď už však k samotným tretrám:

 Tretry na první pohled zaujmou agresivním designem. Černá barva spolu se stříbrnými doplňky a šedou podrážkou tvoří krásný komplet.

 Podrážka v přední části, lépe řečeno dezén, je vyroben z termoplastického materiálu, který je obohacen karbonovým práškem. Ten zaručuje vynikají přilnavost a minimální "ošoupání" vzorku. Pata je opatřena gumovým panelem s třemi výstupky na každé straně, které nepodklouznou ani v těch nejhorších podmínkách, včetně sněhu. Chůze je díky tomuto faktu méně pohodlnější. Na špičce pak najdeme dva plastové hroty, které podrží. Ještě je zde drobný gumový výstupek podporující vybíhání bez hrotů. Jsou samozřejmě měnitelné. Tyto plastové hroty byly nasazeny na Pražském cyklokrosu (s výběhem) a na EkorCupu s blátem po kotníky a hroty podržely vždy, když bylo třeba. Podrážka se svým rozvržením při běhu drží na jakém koliv povrchu, kromě ledu samozřejmě.

Samotný podrážkový dílec je pak zhotoven z laminátu, který je taktéž zhuštěn karbonem. Podrážka je tím pádem tvrdá jako skála a při jízdě se neztrácí téměř žádná síla. Chůze je však méně pohodlná.

 Kufry jsou montovány standartně.

 Špička je opatřena velmi tuhým plastem s hliníkovou větrací síťkou. Tím je zaručena maximální ventilace a zároveň maximální ochrana před nástrahami typu větev či rozzuřený pes :-). Jediný problém vidím v tom, že tímto otvorem strašlivě teče, ale na druhou stranu se voda lehce vylévá.

 K utahování boty pak slouží dva suché zipy a hliníkovo-plastová přezka StepByStep (S.B.S.). Tato přezka utahuje botu po necelém milimetru a tím je zajištěno jak maximální pohodlí tak i pevné usazení boty na noze. K utažení slouží plastový pásek, který se stahuje hliníkovou páčkou. Povolení pak buď o jeden zub "tlačítkem" a nebo povolení úplné tlačítkem druhým, který je z boku přezky. Všechno se dá v klidu obsluhovat za jízdy. Přezka je měnitelná.

 Část u paty je udělána z jednodílného plastového panelu. Opatek je ve tvaru písmene - Y - a to zaručuje pohodlné usazení paty v přirozené pozici, bez zbytečného vyklání. 

 Vnitřní vložka podporuje klenbu. Je slabá a tak přenos síly je skvělý.

 Praktikum:

 V horkých dnech, při použití funkčních ponožek, se noha nepřehřívá a je cítit vítr. Noha se krásně chladí.

 Při jakémkoli výběhu mě bota podržela a měl jsem maximální jistotu. Dezén se skvěle čistí a nelepí se na něj bláto jako na Spešly.

 Tretra je skvěle tuhá a zároveň se s ní dá ujet i přes 100Km celkem bez problému. Je to závodní tretra, která sice moc pohodlí nenabízí, ale zároveň tím není jezdec až tak limitován.

 Na tretry pasují návleky Force 2mm.

 Aktuálně mám s tretrami najeto zhruba 1000km a nepozoruji žádnou změnu tvaru či párání apod. Absolvoval jsem s nimi závod Zbraslavská osma (1. místo), EkorCup (2.místo) a Pražský cyklokros (8.místo.). :-)

 Na jakoukoli otázku rád odpovím.

 Foto: ZDE

Článek je korekturovaný

 Zdroj: Bike centrum Radotín

©Pajan

Článek nemá za úkol dělat někomu reklamu.

 

BlueBoard.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Velikost

(Tomas, 7. 3. 2011 11:58)

Ahoj, podle te posledni fotky na rajceti se mi zda, ze cislovani je trochu posunute.
Tak se chci zeptat, jestli cislovani odpovida tobe bezne pouzivane velikosti. Chci objednat pres net. Dekuju.
10.75 9.75 43.5 28.75 (udaje z boty). Podle me spis 44.5

prevodni tab.
US UK EUR mm
10 9 43 280
10,5 9,5 44 285

Re: Velikost

(Admin - Pajan, 8. 3. 2011 20:34)

No, mám tu jen botasky ve velikosti EU 43/US 10/UK 9 a pak boty na běhání EU 45.5/US 11.5/UK 10.5.
Je to nějaký podezřelý... Každopádně doporučuju vyzkoušet v nějakym kameňáku a pak třeba objednat na netu za lepší cenu :-). Celkem se to vyplatí. Je to lepší, než to pak posílat zpět a řešit výměnu.
Každopádně tabulka velikostí nějak neodpovídá (převodově) viz: http://www.tabulkavelikosti.cz/boty ani zde. Tak nevím. :-( S tímhle ti asi neporadím.

korekturovaný ?

(WTB, 25. 12. 2010 10:42)

Čus Pajáne,
tretry znám a jsou super, jen by mne pak zajímalo ( klidně jen mezi čtyřma očima) jaká byla cena. Původně jsem nechtěl nijak reagovat, článek je věcný, výstižný, zkrátka klasicky dobře popsaný testík, skoro jak v Pelotonu. Jenom.... pokud je článek skutečně korekturovaný, potom by měl korektor vědět , že TRETRA je podle vzoru ŽENA, tedy.... že...jistě si umíš doplnit pokračování. Tyhle dvě hrubky tahají za oči při čtení jinak velmi dobrého článku.

Re: korekturovaný ?

(Admin - Pájan, 25. 12. 2010 13:30)

Ahoj,
cena byla lehce nad 3000,-. Přesněji 3016,-.
Hrubky jsou snad vyřešeny. Korektor to samozřejmě ví, ale byl v časovém pressu.

Re: Re: korekturovaný ?

(WTB, 25. 12. 2010 14:58)

Pro Tvoji představu našich možností. V Bike Ranchi v Horních Počernicích(pouze tam) 2600,- Kč

Re: Re: Re: korekturovaný ?

(Pajan, 25. 12. 2010 16:48)

Hm, tak pro příště to vím :-)

Re: Re: Re: Re: korekturovaný ?

(WTB, 25. 12. 2010 17:11)

i tretry Northwawe jsou podle vzoru žena. Někdy umím být hodně pedantský a otravný...